ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση: “Gatekeepers of Democracy Think Tanks, NGOs and Civil Society: From Thought to Action”


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση που φιλοδοξεί να ανοίξει τον διάλογο σχετικά με τους θεσμούς, τις πρακτικές και το μέλλον της δημοκρατίας.
Σε μια περίοδο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ανησυχίας για το μέλλον της δημοκρατίας στην Ευρώπη, η εκδήλωση διερευνά τη θεμελιώδη αλληλεξάρτηση κοινωνίας των πολιτών και δημοκρατίας, και τον ρόλο που έχουν αναλάβει θεσμοί και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την προστασία της. Σε ένα παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον, με τη δημοκρατία να βάλλεται, τα ερωτήματα είναι καίρια:
– Πώς μπορούν να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί;
– Δικαιολογημένα θεωρούμε τα think tanks και την κοινωνία των πολιτών θεματοφύλακες της δημοκρατίας;
– Απειλείται αυτός ο ρόλος από την άνοδο του αυταρχικού λαϊκισμού;
– Ειδικά ως προς την Ελλάδα με τη μακρά ιστορία κοινωνικού ακτιβισμού, πόσο σαφείς και ισχυροί είναι οι δεσμοί μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα;
– Υπάρχει ξεχωριστός ρόλος για τα μέσα ενημέρωσης και τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας;

Ομιλητές

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Dr. James McGann, Director of the Think Tanks and Civil Societies Program, Lauder Institute, University of Pennsylvania.
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Αμαλία Ζέππου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Human Rights 360, Όλγα Δασκάλη, Κοινότητα Μεσολογγίου, Θοδωρής Γεωργακόπουλος, διαΝΕΟσις, Στέφανος Λουκόπουλος, Ιδρυτής Vouliwatch, Γιώργος Σιάκας, Διευθυντής της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο