Γίνε εθελοντής

Κάνε τη μη-ανοχή σου στη διαφθορά πράξη!

Η ενεργή συμμετοχή σου στη Διεθνή Διαφάνεια συμβάλλει όχι μόνο στο να γίνει το έργο μας πιο αποτελεσματικό αλλά ταυτόχρονα, δημιουργεί μία δυναμική ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται και μάχεται για ένα κοινό όραμα: μία κοινωνία χωρίς από τη διαφθορά που θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετάσχεις εθελοντικά στη δράση της Διεθνούς Διαφάνειας, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο ή τα ενδιαφέροντά σου:

 • Να εγγραφείς και να λαμβάνεις όλες τις ενημερώσεις και τις θέσεις της Διεθνούς Διαφάνειας κάθε μήνα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να παρακολουθείς τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας.
 • Να συμμετέχεις ενεργά σε εξειδικευμένα προγράμματα που κατά καιρούς υλοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια:
  1. Διαμόρφωση αρχείου Πόθεν Έσχες πολιτικών προσώπων
  2. Λειτουργία Υπηρεσίας «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!» με Γραμμή Υποστήριξης για θύματα διαφθοράς
  3. Υποστήριξη εκπαιδευτικών δράσεων στο πρόγραμμα «Ακεραιότητα στο ποδόσφαιρο»
  4. Παροχή νομικών συμβουλών για τη σύνταξη Έκθεσης Αξιολόγησης «Διαφάνεια στο ελληνικό Επιχειρείν»
 • Να λαμβάνεις μέρος στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της Διεθνούς Διαφάνειας. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλεις στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, αναλαμβάνοντας απλές, αλλά ουσιαστικές ενέργειες, όπως η διοικητική υποστήριξη Συνεδρίων και Ημερίδων, η ενημέρωση του κοινού σε street events.
 • Να βοηθήσεις εθελοντικά μέσω του επαγγέλματός σου, προσφέροντας τις υπηρεσίες σου (π.χ εάν είσαι γραφίστας, γραμματέας κλπ.) ή να συμμετάσχεις στο δίκτυο μεταφραστών, εάν γνωρίζεις πολύ καλά μία ξένη γλώσσα.
 • Να μας ακολουθήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνεσαι διαρκώς για τα τελευταία νέα, όλες τις δημοσιεύσεις και τις Εκθέσεις για τη διαφθορά, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να προωθείς το υλικό αυτό σε φίλους και γνωστούς, ώστε να ενημερώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους γίνεται.
 • Επιπλέον, μπορείς να στηρίξεις με την υπογραφή σου, αλλά και να προωθήσεις στους φίλους σου τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα και να πάρεις ανοιχτά θέση για τις στάσεις και τις συμπεριφορές που αντιστέκονται στην έλλειψη νομιμότητας στην καθημερινή ζωή. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις να βελτιωθούν νόμοι που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αφήνουν «παράθυρα» στη διαφθορά, να σταματήσουν πρακτικές που οδηγούν σε φαινόμενα αδιαφάνειας και να αλλάξουν οι ζωές πολλών ανθρώπων!

Μετάβαση στο περιεχόμενο