ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της διαφθοράς»

5η εκδήλωση βράβευσης της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2018. Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς/ Παράρτημα Θεσσαλονίκης, μαζί με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έθεσαν την εκπαίδευση ως ασπίδα στον πόλεμο ενάντια στη διαφθορά, στην προγραμματισμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, με συμμετοχή 160 ατόμων, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στη φετινή εκδήλωση πέντε φοιτητές από διαφορετικά μέρη του κόσμου, που συμμετέχουν στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσίασαν τις εργασίες τους για την πάταξη της διαφθοράς και βραβεύτηκαν από τη Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάδος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, Δρ. Άννα Δαμάσκου, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: “Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μια μάχη σκληρή και αδιάκοπη. Όσο σκληρά και αν την πολεμάμε εμείς, τόσο πιο σκληρά θα πολεμάνε και οι διεφθαρμένοι. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτούς, εμείς αγωνιζόμαστε, προκειμένου να προασπίσουμε τις αξίες μας, οι οποίες θεμελιώνονται πρωτίστως μέσα από την παιδεία.”
Σύντομες εισηγήσεις απηύθυναν οι κύριοι Μιχάλης Σπανόπουλος, General Counsel, και Ζήνων Χατζηαντώνογλου, Head of Compliance and Operational Risk Management, της Black Sea Trade and Development Bank.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση των εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Master’s Degree in Politics and Economics of Contemporary Eastern & Southeastern Europe του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθ. Χάρρυ Παπαπανάγος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

• Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς
τηλ. 210 7224940

• Χάρρυ Παπαπανάγος, τηλ. 6944-771772
Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Master’s Degree in Politics and Economics of Contemporary Eastern & Southeastern Europe του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Από αριστερά:
Mr. Njikem Marcel, Βραβευθείς Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Ms. Schwanck Fernandes Ana Beatriz, Βραβευθείσα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια
Δρ. Α. Δαμάσκου, Πρόεδρος ΔΣ ΔΔ-Ε
Καθ. Χ. Παπαπανάγος​​, Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Master’s Degree in Politics and Economics of Contemporary Eastern & Southeastern Europe του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Mr. Jetton Rodney, Βραβευθείς Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Mr. Aronia Ilia, Βραβευθείς Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Mr. Koutsouras Georgios, Βραβευθείς Μεταπτυχιακός Φοιτητής
κ. Λ. Χατζόπουλος, Πρόεδρος της Α. Χατζόπουλος Α.Ε. και Μέλος της ΔΔΕ

 

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο