ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεταρρυθμίσεις και Οικονομική Ανάπτυξη

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου και ώρα 19.00, πραγματοποιείται η τέταρτη εκδήλωση του τρίτου κύκλου δημοσίων συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο «Μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στο μέλλον» που οργανώνουν το ΙΟΒΕ, το ΕΛΙΑΜΕΠ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις και Οικονομική Ανάπτυξη».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη) με ομιλητές τους: Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευθύμιο Βιδάλη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Πρόεδρο του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΣΕΒ και Νίκο Βέττα, Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ και Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Κωστής, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία το συντομότερο δυνατό αλλά με τρόπο σταθερό και διατηρήσιμο αποτελεί το μείζον και επείγον ζητούμενο. Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση ολοκληρώνεται, καθώς σταθεροποίηση παρατηρείται σε πολλές πλευρές της οικονομίας. Ποιες όμως μπορεί να είναι οι πηγές ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, ώστε να δημιουργηθούν νέα παραγωγή και θέσεις εργασίας; Ποιοι είναι οι όροι σύγκλισης με τις κεντρικές οικονομίες της Ευρωζώνης και ποιοι οι κίνδυνοι απόκλισης; Έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, διορθώνοντας τις παθογένειες του παρελθόντος, ώστε η οικονομική δραστηριότητα να σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο; Η συζήτηση εξετάζει, υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες, πλευρές του ζητήματος.
Ο συνολικός κύκλος
Ο κύκλος δημοσίων συζητήσεων 2013 -2014 περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις και θεματικές περιοχές:
1. «Πολιτικό Σύστημα και Συνταγματική Αναθεώρηση» (η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2013)
2. «Ελλάδα – Ευρώπη. Διεθνείς Σχέσεις – Ευρωπαϊκοί Θεσμοί» (η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2013)
3. «Το Ενεργειακό δίλημμα της χώρας – Αναπτυξιακό και Γεωπολιτικό» (η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2014)
4. «Μεταρρυθμίσεις και Οικονομική Ανάπτυξη» (η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2014)
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που διανέμονται από τους συνδιοργανωτές και τα ταμεία του Μεγάρου.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο