Οι Εκδηλώσεις μέσα απο Εικόνες

Αποτυπώσαμε τις εκδηλώσεις δρόμου της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος σε εικόνες και τις μοιραζόμαστε εδώ.
Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς κατέβηκε στο δρόμο με εκδηλώσεις το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τη λειτουργία της νέας Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» για την υποδοχή καταγγελιών που αφορούν σε περιστατικά διαφθοράς.
Από το περίπτερο που είχε στηθεί από νωρίς στην πλατεία Κοραή, εθελοντές και εργαζόμενοι της οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να τους ενημερώσουν απευθείας για το πώς, πού και γιατί μπορούν να απευθύνονται στη «Διαφάνεια Τώρα!». Οι ερωτήσεις πολλές και το ενδιαφέρον του κόσμου ακόμα μεγαλύτερο. Το σύνθημά μας «Ώρα να Ξυπνήσουμε!» βρήκε θερμή ανταπόκριση και πολλοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν το δώρο της σφυρίχτρας και μάλιστα έκαναν χρήση του, σφυρίζοντας δυνατά για να δυναμώσουν τη φωνή μας κατά της διαφθοράς.
Η εκδηλώσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των περαστικών: τα κρουστά των Quilombo έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για να πάρει τη σκυτάλη η stand-up performance του Σίλα Σεραφείμ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με την ποδηλατική δράση «The Ride of Transparency» με επικεφαλής τον έμπειρο σε αυτά, Γιώργο Αμυρά που έδωσε το σύνθημα και οι ποδηλάτες φόρεσαν κράνη και τις απαραίτητες σφυρίχτρες για να ξεχυθούν στους δρόμους της Αθήνας. Το γκράφιτι του street artist b. ήταν μια έκπληξη στη μέση της διαδρομής που έδωσε την ευκαιρία στους ποδηλάτες να κάνουν στάση και να φωτογραφηθούν με το γνωστό καλλιτέχνη.
Η ποδηλατοπορεία κατέληξε στην Ακαδημία Πλάτωνος όπου είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να ξεναγηθούμε στα αρχαία αλλά και να ενημερωθούμε από τους κατοίκους της περιοχής για την προσπάθεια υποβάθμισης και καταστροφής μίας τόσο σημαντικής ιστορικής γειτονιάς της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο