ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τοπική Αυτοδιοίκηση & Διαφάνεια»

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς/παράρτημα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διαφάνεια». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Την πάντα επίκαιρη συζήτηση, αλλά και την ανάγκη για θεσμοθέτηση μέτρων για διασφάλιση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, φέρνουν στο προσκήνιο οι δύο φορείς σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτόν το σημαντικό θεσμό της Πολιτείας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
«Καλές πρακτικές για διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος
«Πρόληψη διαφθοράς και διαφανής διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης»
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
«Οι θεσμικές υποχρεώσεις, οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της διαφάνειας»
Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος, με σύντομη εισήγησή του με θέμα «Το κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα», ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

———————————————————————————————————————————
Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς (ΔΔ-Ε) ιδρύθηκε το 1996, με κύριους σκοπούς της δράσης της να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους της διαφθοράς στη χώρα μας και ταυτόχρονα, να προωθήσει ουσιαστικές συστημικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη λειτουργία της κοινωνίας με περισσότερη διαφάνεια.  Πιστή στις αρχές της, η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς είναι μια από τις 16 οργανώσεις στην Ελλάδα που έχουν υπογράψει τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης, Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το Μάιο του 2001 και πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο