ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της διαφθοράς» 2η εκδήλωση βράβευσης της Διεθνούς Διαφάνειας στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015. Έξι μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βραβευθούν, για 2η συνεχόμενη χρονιά, σε εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς/παράρτημα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο: «Η Εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της διαφθοράς».
Οι φοιτητές οι οποίοι θα βραβευθούν έχουν καταγωγή από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη και τη Γερμανία και έχουν εκπονήσει εργασίες με θέμα τη διαφθορά στην Τουρκία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τη Σλοβενία, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτικές και οικονομικές σπουδές στη σύγχρονη Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στις 17:30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα χαιρετίσουν ο κ. Νίκος Μαργαρόπουλος, μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, και ο καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και των στόχων της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος από τον κ. Γιώργο Χατζηγιαννάκη/μέλος της Οργάνωσης, ενώ το συντονισμό και την παρουσίαση των εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών θα έχει ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και
είναι ανοιχτή για το κοινό.
Με την παράκληση να δημοσιευθεί και να καλυφθεί η εκδήλωση.
Δείτε την πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
πρόγραμμα πρόσκληση
Η Διεθνής Διαφάνεια (ΔΔ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ένα παγκόσμιο κίνημα που μοιράζεται ένα κοινό όραμα: έναν κόσμο όπου οι κυβερνήσεις, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι κοινωνίες και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων θα είναι απαλλαγμένα από τη διαφθορά. Με παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες, η Διεθνής Διαφάνεια εργάζεται με συνέπεια προωθώντας τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς (ΔΔ-Ε) ιδρύθηκε το 1996, με κύριους σκοπούς της δράσης της να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους της διαφθοράς στη χώρα μας και ταυτόχρονα, να προωθήσει ουσιαστικές συστημικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη λειτουργία της κοινωνίας με περισσότερη διαφάνεια. Πιστή στις αρχές της, η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς είναι μίια από τις 16 οργανώσεις στην Ελλάδα που έχουν υπογράψει τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης, Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το Μάιο του 2001 και πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

  •  Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

sioannou@transparency.gr
τηλ. 210 7224940 | 6937 25 1997

  •  Χάρρυ Παπαπανάγος, Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

τηλ. 6944-771772
 
#tihellas
#edu
 

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο