Εκδήλωση "Καταπολεμώντας τη διαφθορά" – Θεσσαλονίκη 12/11

Θεσσαλονίκη, 14 Νοεμβρίου 2014. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η προγραμματισμένη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς/παράρτημα Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Καταπολεμώντας τη διαφθορά».
Οι ομιλητές:
Γιάννης Μάρκοβιτς, Οικονομικός Επιθεωρητής Υπουργείου Οικονομικών
 Αριστείδης Χατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών Πανεπιστημίου Αθηνών
 Σταύρος Κάτσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Διεθνούς Οικονομικού Εγκλήματος – Αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου
ανέπτυξαν, αντίστοιχα, τα θέματα:
 Το προφίλ των διεφθαρμένων
 Ορθολογική διαφθορά
 Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η κοινωνία των πολιτών
Ξεχωριστή παρέμβαση αποτέλεσε το σύντομο θεατρικό δρώμενο «Δει δε χρημάτων…» που παρουσίασαν οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ στην έναρξη της εκδήλωσης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, Διευθυντή Σπουδών ΚΘΒΕ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Ελευθέριος Χατζόπουλος, Μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Όλοι τους επισήμαναν τις επιπτώσεις που έχει η διαφθορά στη χώρα μας, όπως και την ανάγκη άμεσης καταπολέμησής της.
Ειδικότερα ο Ελ. Χατζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο λαϊκισμός, το εγώ αντί του εμείς, η αλαζονεία, η κατάλυση των θεσμών, η διχόνοια και η συγκατάβαση παραγκωνίζουν τον ορθολογισμό, την εξωστρέφεια, την απαραίτητη εθνική σύμπνοια και κοινή θέληση», για να συμπληρώσει: «Είναι υποχρέωση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, που δεν συμβιβάζονται και δεν αποδέχονται την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να αντισταθούν με όλα τα νόμιμα μέσα και να κινητοποιηθούν για να βγει ο δημόσιος βίος και οι κοινωνικές δυνάμεις από την αποτελμάτωση».
Το πάνελ συντόνισε ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος.
Δείτε την ομιλία του κ. Μάρκοβιτς.
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο