ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ανθρώπινα Δικαιώματα & Καταπολέμηση της Διαφθοράς»

Ενόψει των Παγκόσμιων Ημερών για την Κατάργηση της Δουλείας (2 Δεκεμβρίου), για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (9 Δεκεμβρίου) και για το Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου), το Global Compact Network Hellas και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSRHellas) με συνδιοργανωτές τη Διεθνή Διαφάνεια- Ελλάδος και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα & Καταπολέμηση της Διαφθοράς».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι διασυνοριακή και αποτελεί την ελληνική απάντηση στην Πρόσκληση σε Δράση που απηύθυνε ο OHE προς τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς. Αποτελεί παράλληλα, συνέχεια ανάλογης πρωτοβουλίας που είχε υλοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2012, και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή Επιχειρηματικών Δικτύων και Επιχειρήσεων από όλη τη νοτιο-ανατολική Ευρώπη.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και παρακίνηση των συμμετεχόντων για συμβολή στα θέματα της Καταπολέμησης της Διαφθοράς και προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εντός των οποίων συμπεριλαμβάνεται το θέμα της καταπολέμησης της Διακίνησης/Εμπορίας Ανθρώπων.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, πάνελ συζήτησης από εμπειρογνώμονες, προβολή της καμπάνιας «The fight against corruption» του ΟΗΕ καθώς και ειδικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να ενισχύσουν την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από πλευράς επιχειρήσεων. Επίσης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της ΜΚΟ Praksis για το Human Trafficking, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό της Βορείου Ελλάδος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014.
H εκδήλωση, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλίκη Περρωτή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ και από πλευράς επιχειρηματικών φορέων ο ΣΕΒ, ο ΣΒΒΕ και το ΕΒΕΘ.

  •  Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο diktio1@csrhellas.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε το Πρόγραμμα Εκδήλωσης

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο