ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Καταπολεμώντας τη διαφθορά»: εκδήλωση της Διεθνούς Διαφάνειας στη Θεσσαλονίκη_12 Νοεμβρίου 2014

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς/παράρτημα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Καταπολεμώντας τη διαφθορά».
Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 7.30μ.μ. στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα χαιρετίσουν ο κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος και ο κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Τον συντονισμό θα έχει ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος.
Ομιλητές – Θέματα:
«Το προφίλ των διεφθαρμένων»,
Γιάννης Μάρκοβιτς
Οικονομικός Επιθεωρητής Υπουργείου Οικονομικών
«Ορθολογική διαφθορά»
Αριστείδης Χατζής
Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών Πανεπιστημίου Αθηνών
«Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η κοινωνία των πολιτών»
Σταύρος Κάτσιος
Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Διεθνούς Οικονομικού Εγκλήματος
Αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου
Παράλληλα, η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στην έναρξη της εκδήλωσης, θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο «Δει δε χρημάτων…» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα (συνολικής διάρκειας 10’).
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
 
Η Διεθνής Διαφάνεια (ΔΔ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ένα παγκόσμιο κίνημα που μοιράζεται ένα κοινό όραμα: έναν κόσμο όπου οι κυβερνήσεις, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι κοινωνίες και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων θα είναι απαλλαγμένα από τη διαφθορά. Με παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες, η Διεθνής Διαφάνεια εργάζεται με συνέπεια προωθώντας τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς (ΔΔ-Ε) ιδρύθηκε το 1996, με κύριους σκοπούς της δράσης της να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους της διαφθοράς στη χώρα μας και ταυτόχρονα, να προωθήσει ουσιαστικές συστημικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη λειτουργία της κοινωνίας με περισσότερη διαφάνεια. Πιστή στις αρχές της, η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς είναι μια από τις 16 οργανώσεις στην Ελλάδα που έχουν υπογράψει τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης, Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το Μάιο του 2001 και πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στοιχεία επικοινωνίας για δημοσιογράφους
Αθήνα:
Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΔΔ-Ε
τηλ.: 210-7224940, 6937-251997 | email: sioannou@transparency.gr
Θεσσαλονίκη:
Χάρρυ Παπαπανάγος, Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας
τηλ.: 6944-771772
 

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο