Παίξε μπάλα έντιμα! www.football-integrity.gr

Stay on side_logo-small
Μια νέα διαδικτυακή εκπαιδευτική εφαρμογή εγκαινιάζεται σήμερα από τη Διεθνή Διαφάνεια-Eλλάδος σε συνεργασία με τη Super League, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του ποδοσφαίρου να παίξουν, να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να καλλιεργήσουν μια έντιμη και ακέραιη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Έντιμη Συμπεριφορά στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου!», το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και εκπαίδευσης κυρίως της νέας ποδοσφαιρικής γενιάς κατά του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων και του εθισμού στον τζόγο.
Πρόκειται για μια σύγχρονη διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή (application), η οποία απευθύνεται σε νέους –ποδοσφαιριστές, φιλάθλους, προπονητές κ.ο.κ, να τους ενημερώσει για τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο και να τους αποτρέψει από ενδεχόμενες παγίδες που μπορεί να τους οδηγήσουν στη χειραγώγηση αγώνα.
«Η ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς σημαίνει καλλιέργεια νοοτροπίας διαφάνειας και ήθους. Πρέπει να μιλήσουμε στη γλώσσα των νέων, ώστε το μήνυμά μας να είναι κατανοητό, αποτελεσματικό και διαχρονικό. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, αποσκοπούμε να θωρακίσουμε την ομάδα, να προστατεύσουμε την καριέρα των ποδοσφαιριστών και να αναγνωρίσουμε την ευθύνη, ώστε το ποδόσφαιρο να παραμείνει ο βασιλιάς των σπορ», δηλώνει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος κ. Κώστας Μπακούρης.
Μπες στο www.football-integrity.gr γίνε ο βασικός ήρωας της ιστορίας και παίξε το «φινάλε της σεζόν», «τα πέναλτι στην προπόνηση» και άλλες συναρπαστικές ιστορίες. Πρόσεχε όμως το πειραχτήρι παραμονεύει να σου κάνει «τρίπλα». Απόφυγε τις παγίδες για να κερδίσεις βαθμούς και μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να προστατεύσεις την καριέρα σου, την ομάδα σου και το άθλημα που αγαπάς.
Η ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Νovasports Super League K17 και η 31η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Novasports Super League Κ20 είναι αφιερωμένες στο πρόγραμμα «Έντιμη Συμπεριφορά στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου». Θέλοντας να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για έντιμο ποδόσφαιρο, στις 9-12/5/2014 οι παίκτες των ομάδων θα εμφανιστούν με φανέλες του προγράμματος, προωθώντας με το δικό τους τρόπο το www.football-integrity.gr
Σημείωση για τα ΜΜΕ:
Το Πρόγραμμα «Εντιμότητα στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου!», υλοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Staying on Side: How to stop Match-Fixing», στο οποίο συμμετέχουν έξι παραρτήματα της Διεθνούς Διαφάνειας σε Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό της Γραμματείας της Διεθνούς Διαφάνειας σε συνεργασία με την European Professional Football Leagues (EPFL) και την German Football League (DFL). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Γενική Γραμματεία Πολιτισμού & Εκπαίδευσης.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς
Νάγια Μέντζη,
Συντονίστρια Προγράμματος
Τηλ: 210 7224940, nmentzi@transparency.gr
EU-flag_small

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού.

Η παρούσα έκδοση απηχεί αποκλειστικά τις απόψεις του συγγραφέα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνη για την οποιαδήποτε χρήση του περιεχομένου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο