Διεθνή δημοσιότητα στην υπόθεση του κ. Κ. που ακόμα ζητά να δικαιωθεί

Διεθνή δημοσιότητα παίρνει πλέον η υπόθεση του κ.Κ., ειδικού στην αναστήλωση αρχαιοτήτων, ο οποίος αφού κατήγγειλε κακοτεχνίες στις εργασίες αναστήλωσης ιστορικού ναού στην Εύβοια, έκτοτε κλήθηκε να απολογηθεί στην υπηρεσία του και υφίσταται ακόμα και σήμερα, τα αντίποινα.
Ο κ.Κ. απευθύνθηκε στην Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» και μετά τις απαραίτητες ενέργειες προχωρήσαμε στη δημοσιοποίηση της υπόθεσής του στην Ελλάδα το Μάιο του 2014. Παρά το γεγονός ότι διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθούν όσα κατήγγειλε ο Κ., κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε μέχρι σήμερα. Το παγκόσμιο κίνημα της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International) θεωρώντας την υπόθεση του κ.Κ. ως μία χαρακτηριστική περίπτωση whistleblower που θέλησε να αναμετρηθεί με τη διαφθορά, να μιλήσει ανοιχτά κι ωστόσο ακόμα δεν έχει δικαιωθεί, ανήρτησε σχετικό blog post δημοσιοποιώντας διεθνώς την υπόθεση του Έλληνα υπαλλήλου.
Τι συνέβη; Γιατί απαιτείται επείγουσα δράση για την προστασία του κ.Κ. αλλά και όλων όσοι μιλούν ανοιχτά για τη διαφθορά;
Διαβάστε το σχετικό blog post ΕΔΩ
 Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της ΔΔ-Ε για την υπόθεση του κ.Κ.
 Δείτε τις νέες διατάξεις και διαδικασίες για την προστασία των προσώπων που καταγγέλλουν σοβαρές πράξεις διαφθοράς και αναλυτικά τις εγγυήσεις που παρέχονται.
==================================================
Η «Διαφάνεια Τώρα!» είναι μια Υπηρεσία της Διεθνούς Διαφάνειας που λειτουργεί στην Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2013 με σκοπό την υποδοχή καταγγελιών που αφορούν σε υποθέσεις διαφθοράς. Η Υπηρεσία λειτουργεί τη Γραμμή Υποστήριξης 101 90* με την υποστήριξη νομικής ομάδας και τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών, έχοντας στόχο την παροχή ενημέρωσης και καθοδήγησης σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς. Σκοπός είναι η συνδρομή για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η διαφθορά, ο εντοπισμός φορέων/υπηρεσιών ευάλωτων στη διαφθορά και η προώθηση συστημικών αλλαγών που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών. Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.transparency.gr/diafaneiatora/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο