Παγκόσμια Έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Εκπαίδευση

Απαραίτητη η καταπολέμηση της διαφθοράς για να δημιουργήσουμε γενεές αγωνιστών διαφθοράς

Η Παγκόσμια Έκθεση για τη Διαφθορά (Global Corruption Report), που είναι αφιερωμένη στον τομέα της εκπαίδευσης τονίζει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να μορφώσει τα παιδιά, στέλνοντάς τα στο σχολείο, αλλά και για να γαλουχήσει τις επόμενες γενιές να αγωνιστούν ενάντια του φαινομένου.
Η Παγκόσμια Έκθεση για τη Διαφθορά στην Εκπαίδευση ρίχνει φως σε πλήθος περιπτώσεων και μορφών διαφθοράς παγκοσμίως, όπως υπεξαίρεση πόρων που προορίζονται για την παιδεία, κρυφά κονδύλια, εξαγορά βαθμών και πτυχίων κ.α, φαινόμενα που υπονομεύουν το κύρος της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, η Παγκόσμια Έκθεση για τη Διαφθορά στην Εκπαίδευση παραθέτει μια σειρά από πρακτικά βήματα για την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου: όπως κώδικες δεοντολογίας, μηχανισμούς εποπτείας κ.α.
«Για να μπορέσουν τα σχολεία να καλλιεργήσουν νοοτροπία ενάντια στη διαφθορά, χρειάζεται πρωτίστως να είναι απαλλαγμένα τα ίδια από τη διαφθορά. Χωρίς ισχυρή ακεραιότητα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας δεν θα καταφέρουν να προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια στους μελλοντικούς ηγέτες, να εξαλείψουν τη μάστιγα της διαφθοράς. Η νέα γενιά – μεταξύ 15 και 24 ετών-, που αποτελεί το 1/5 περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τη διαφθορά, ως πολίτες του σήμερα και ηγέτες του αύριο», τονίζει η Huguette Labelle, Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας.
Με αφορμή τη σημερινή δημοσίευση της Παγκόσμιας Έκθεσης της Διαφθοράς στην Εκπαίδευση, η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece προγραμματίζει στις 22 Οκτωβρίου 2013, στο Αμφιθέατρο του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece (Ξενίας 6-8, Αθήνα), στις 17.00 δημόσια συζήτηση με θέμα: «Παγκόσμια Έκθεση Διαφθοράς για την Εκπαίδευση & Πτυχές της Ελληνικής Πραγματικότητας». Φαινόμενα διαφθοράς και προτάσεις ενίσχυσης της διαφάνειας στην Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν από διακεκριμένους ομιλητές. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση προσεχώς: www.transparency.gr και www.alba.edu.gr
Η έκθεση »
Save the date »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο