ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Street event στην Πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2014. Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάδας, από το Σεπτέμβριο του 2013, λειτουργεί την Υπηρεσία “Διαφάνεια Τώρα!” στο πλευρό ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα διαφθοράς. Μέχρι σήμερα, έχουμε υποδεχθεί περισσότερες από 500 αναφορές από πολίτες που επιθυμούν να την καταγγείλουν και να βάλουν ένα τέλος στο φαύλο κύκλο της. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 11.00π.μ., κατεβαίνουμε στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης με ένα ξεχωριστό street event για να φωνάξουμε δυνατά: “Ώρα να Ξυπνήσουμε» και να γίνει το κεντρικό μήνυμα μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας.
Η «Διαφάνεια Τώρα!» είναι μια Υπηρεσία υποδοχής καταγγελιών που αφορούν σε υποθέσεις διαφθοράς. Η Υπηρεσία λειτουργεί με την υποστήριξη της ομάδας νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος και τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών, έχοντας στόχο την παροχή καθοδήγησης και υποστήριξης σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς. «Σκοπός μας είναι η συνδρομή για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η διαφθορά, ο εντοπισμός φορέων και υπηρεσιών ευάλωτων στη διαφθορά και η προώθηση συστημικών αλλαγών που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή όλων των πολιτών», επισημαίνει η Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Διεθνούς Διαφάνειας.
Στην Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς και να λάβει περαιτέρω βοήθειας και καθοδήγησης για το πώς και πού, μπορεί να απευθυνθεί ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του. Η Υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να απευθύνονται και να αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς με τους ακόλουθους απλούς τρόπους:
*Κλήση στη Γραμμή Υποστήριξης 101 90 (Η Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί: Δευτέρα & Παρασκευή: 15.00μ.μ. – 19.00μ.μ., Τετάρτη: 10.00π.μ. – 14.μ.μ.)
*On-line καταγγελία (www.transparency.gr/diafaneiatora)
*Εκτύπωση, συμπλήρωση και ταχυδρομική ή με φαξ αποστολή φόρμας (www.transparency.gr/diafaneiatora) στα γραφεία της οργάνωσης (Θέτιδος 4, 115 28, Αθήνα, φαξ 2107224947).
Το Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014, από 11.00μ.μ. έως 17.00μ.μ. είμαστε στην Πλατεία Αριστοτέλους (επί της Μητροπόλεως) με εκδηλώσεις δρόμου. Οι εθελοντές μας …δεν σφυρίζουν κλέφτικα γιατί ενημερώνουν τους πολίτες για το πώς και πού μπορούν να καταγγείλουν τη διαφθορά και να συμβάλουν στην ριζική καταπολέμησή της.
Έλα κι ΕΣΥ για να δυναμώσει η φωνή μας!
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
*Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη
-11.00μ.μ./ Δεν σφυρίζουμε κλέφτικα
Οι εθελοντές μας φορούν σφυρίχτρες και καλούν σε ένα ηχηρό «ξύπνημα συνειδήσεων». Συνομιλούν και ενημερώνουν τον κόσμο για την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!».
-13.00μ.μ./ Χτυπάμε δυνατά για ν’ ακουστούμε!
Η μπάντα κρουστών Paranaue δίνει μουσικό τόνο στο μήνυμα «Ώρα να ξυπνήσουμε!»
-15.00μ.μ./ Ακόμα πιο ψηλά για περισσότερη διαφάνεια
Οι εθελοντές μας περπατούν στην πλατεία Αριστοτέλους και την παραλιακή μοιράζοντας μπαλόνια στους περαστικούς με το επιτακτικό σύνθημα-αίτημα των καιρών μας: Διαφάνεια Τώρα!
*Λευκός Πύργος
-11.00π.μ. – 17.00μ.μ./ Info point

Στο Λευκό Πύργο ομάδα εθελοντών της οργάνωσης με ορμητήριο ένα ποδήλατο θα παρέχει ενημέρωση και θα προτρέπει τους πολίτες σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πλατείας Αριστοτέλους.
Υποστηρικτές της δράσης μας
Η προσπάθεια να λειτουργήσουμε, να επικοινωνήσουμε την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» αλλά και να διοργανώσουμε την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εάν η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς δεν είχε στο πλευρό της μια σειρά υποστηρικτών, τους οποίους και ευχαριστεί.
*Η εταιρία FORTHNET είναι χορηγός της Γραμμής Υποστήριξης 101 90.
Η προσαρμογή της ενημερωτικής εκστρατείας (ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ) υλοποιήθηκε χάρη στην προσφορά και το συμβουλευτικό ρόλο της Bold Ogilvy.
μπάντα κρουστών Paranaue «ντύνει» μουσικά τις εκδηλώσεις δρόμου.
*Η εταιρία Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. προσφέρει αφιλοκερδώς την εκτύπωση υλικού ενημέρωσης και προβολής της εκδήλωσης.
*Το κοινόχρηστο σύστημα ποδηλάτων THESSBIKE για την ευγενική παραχώρηση ποδηλάτου και τη χρήση του ως info-point.
*Μας στηρίζουν ως Χορηγοί Επικοινωνίας: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ/ www.makthes.gr, το περιοδικό ΕΠΙΛΟΓΕΣ/ www.epiloges.gr.
*Μας στηρίζει επικοινωνιακά ο ραδιοφωνικός σταθμός ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Στοιχεία επικοινωνίας για δημοσιογράφους
Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, τηλ. 210 722 4940/ 6937 251997, email: sioannou@transparency.gr
EU-flag_small
H Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Speak Up – Engaging Citizens in fighting corruption in Europe” που υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης του Εγκλήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο συντάκτης του παρόντος κειμένου έχει την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενό του και η ΕΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνη για την οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται στο παρόν

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο