ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το street event στη Θεσσαλονίκη με εικόνες

Το Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014, η Διεθνής Διαφάνεια κατέβηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με ένα διαφορετικό, όσο και ηχηρό, street event για να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Ώρα να Ξυπνήσουμε!». Γιατί ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε, να μιλήσουμε ανοιχτά και να καταγγείλουμε τη διαφθορά ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς, ως πολίτες, να μπει επιτέλους ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της.
Με αφορμή τη λειτουργία από το Σεπτέμβριο του 2013, της Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» για την υποδοχή υποθέσεων διαφθοράς που μας καταγγέλλουν πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα, εθελοντές της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος βρέθηκαν από το πρωί του Σαββάτου στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Με ορμητήριο ένα περίπτερο info-kiosk, οι εθελοντές της οργάνωσης φορώντας και μοιράζοντας στον κόσμο σφυρίχτρες -σε μία συμβολική κίνηση για να δηλώσουμε ότι «δεν σφυρίζουμε κλέφτικα» μπροστά στη διαφθορά- ενημέρωναν τους πολίτες πώς μπορούν να λάβουν δωρεάν καθοδήγησης και υποστήριξης μέσα από την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!»*.
Ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που επισκέφθηκε το περίπτερο ενημέρωσης αλλά κυρίως, το μεγάλο τους ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα και η βούλησή τους να δράσουν δυναμικά καταγγέλλοντας τη διαφθορά, μας εντυπωσίασε. Συνομιλήσαμε μαζί τους, τους ενημερώσαμε και ήμασταν εκεί για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες τους. Ενημερωτικά φυλλάδια δόθηκαν από χέρι σε χέρι και για συνεχή ενημέρωση, δεσμευθήκαμε για την αποστολή e-newsletter με τα νέα της δράσης μας.
Το street event κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων που βρέθηκαν να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης και μάλιστα επιφύλαξε ευχάριστες εκπλήξεις στους περαστικούς. Εθελοντές-ποδηλάτες σε μία ποδηλατοπορεία με ακτιβιστικό χαρακτήρα, πραγματοποίησαν μία μεγάλη βόλτα στην παραλία και σε δρόμους του κέντρου για να μοιράσουν σφυρίχτρες και φυλλάδια, καλώντας τους κατοίκους σε δράση. Μπαλόνια όμως περίμεναν μικρούς και μεγάλους που πέρασαν από την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και από το Λευκό Πύργο, όπου εθελοντές μας με όχημα ένα τετράτροχο ποδήλατο δημιούργησαν ένα πρωτότυπο info-point.
Και φυσικά, από μία εκδήλωση δρόμου δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι μουσικοί του δρόμου: η μπάντα κρουστών Paranaue της πόλης έδωσε το πιο δυνατό, ηχηρό και μουσικό σύνθημα της ημέρας!
EU-flag_small
* Η Υπηρεσία “Διαφάνεια Τώρα!” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Speak Up: Engaging Citizens in Fighting Corruption in Europe” που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης του Εγκλήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο