ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To street event με εικόνες!

Σφυρίξαμε αδιά-φ-θορα στο Μοναστηράκι
Ποδηλάτες, μουσικοί, χορευτές, εργαζόμενοι και κυρίως, εθελοντές της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος έστειλαν -το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014- το δικό τους ξεχωριστό και ηχηρό μήνυμα κατά της διαφθοράς: «Ώρα να Ξυπνήσουμε!».
Με αφορμή τη συμπλήρωση 1 χρόνου λειτουργίας της Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» και τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων με την υποδοχή περισσότερων από 600 αναφορών για διαφθορά αλλά και, συνεχίζοντας μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, η Διεθνής Διαφάνεια διοργάνωσε μία σπονδυλωτή εκδήλωση δρόμου. Και πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας κι ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μας. Κι η αλήθεια είναι, πώς το μήνυμα πολλαπλασιάστηκε κι έφτασε ακόμα πιο μακριά.
Όσοι βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Μοναστηρακίου, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εθελοντές της οργάνωσης, να λάβουν ενημερωτικό υλικό και σφυρίχτρες -σε μία συμβολική κίνηση ότι «σφυρίζουμε αδιά-φ-θορα»- και να πληροφορηθούν για το πώς μπορούν να λάβουν δωρεάν ενημέρωση και καθοδήγηση από την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!».
Μεγάλος ήταν ο αριθμός των πολιτών που επισκέφθηκε το περίπτερο ενημέρωσης αλλά κυρίως, μεγαλύτερο ήταν το ενδιαφέρον τους να μάθουν περισσότερα και η βούλησή τους να δράσουν δυναμικά καταγγέλλοντας τη διαφθορά.
Το street event επιφύλαξε ευχάριστες εκπλήξεις στους περαστικούς. Η Ομάδα κρουστών Anasa Drummers έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα αλλά και τον μουσικό τόνο της εκδήλωσης. Οι μουσικοί συμμετείχαν μάλιστα σε ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο που ήρθε να δώσει εικόνα και να δραματοποιήσει εύστοχα το βασικό μας σύνθημα «Ώρα να Ξυπνήσουμε!»: εθελοντές της οργάνωσης «κοιμισμένοι» στην πλατεία δεν αντιδρούσαν στο άκουσμα της «διαφθοράς» που τυμπάνιζαν οι μουσικοί. Μέχρι που το νερό ήρθε ως καταλύτης να προκαλέσει το ξάφνιασμα αλλά και εν τέλει, το ξύπνημα.
Σε μία διαφορετική δράση με ποδήλατα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όσοι είχαν τη διάθεση να βολτάρουν στην πόλη και να γίνουν για λίγο «πρεσβευτές της διαφάνειας». Εμείς βάλαμε τα ποδήλατα κι εκείνοι έβαλαν την εθελοντική δράση. Στη βόλτα μας με τίτλο: “Cycle for transparency. Don’t recycle corruption” o Γιώργος Αμυράς με την ομάδα του, ανέλαβαν να οδηγήσουν τους ποδηλάτες σε 6 πλατείες της Αθήνας και να μεταδώσουν το μήνυμα για περισσότερη διαφάνεια στη ζωή μας.
Οι διάφανες ομπρέλες και οι χορευτές της σχολής Dance Action με επικεφαλής τη χορογράφο Άννα Πολύζου δεν θα μπορούσαν να σημάνουν καλύτερα και πιο συμβολικά, την λήξη των εκδηλώσεων. Ο χορός των κοριτσιών με τις ομπρέλες τους να στροβιλίζονται στους ήχους της λατινοαμερικάνικης μουσικής, ξεσήκωσε τους θαμώνες και τους περαστικούς της πλατείας στέλνοντας το πιο δυνατό, και ηχηρό σύνθημα της ημέρας!

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο