ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βράβευση φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις προτάσεις τους κατά της διαφθοράς

Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2015. Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στο Αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η προγραμματισμένη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς/παράρτημα Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Η εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της διαφθοράς».
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν, για 2η συνεχόμενη χρονιά, έξι μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φοιτητές βραβεύτηκαν για τις εργασίες που εκπόνησαν με θέμα τη διαφθορά στην Τουρκία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τη Σλοβενία, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτικές και οικονομικές σπουδές στη σύγχρονη Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μίλησαν για τη διαφθορά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμησή της στις χώρες που επέλεξαν να μελετήσουν και να παρουσιάσουν. Οι προτάσεις και η εφαρμογή των ιδεών που παρουσίασαν οι φοιτητές μπορούν να βοηθήσουν στην πράξη την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει το μεγαλύτερο επίπεδο διαφθοράς σε ολόκληρη την Ευρωζώνη κι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Οι προτεινόμενες από τους φοιτητές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, της ενίσχυσης των εκλεκτικών μηχανισμών και της ανάπτυξης κουλτούρας διαφάνειας μπορούν να μειώσουν το κοινωνικό και δημοσιονομικό κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα περισσότερο διαφανή, αξιοκρατική και αξιοπρεπή.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος, Μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δρ. Δημήτριος Κυρκιλής.
Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των δράσεων και των στόχων της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος από τον κ. Γιώργο Χατζηγιαννάκη/μέλος της Οργάνωσης, ενώ το συντονισμό και την παρουσίαση των εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών είχε ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

  •  Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

sioannou@transparency.gr
τηλ. 210 7224940 | 6937 25 1997

  •  Χάρρυ Παπαπανάγος, Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

τηλ. 6944-771772
 
 

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο