ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στο μέλλον: Ανοιχτή Συζήτηση "Πολιτικό Σύστημα και Συνταγματική Αναθεώρηση"

3ος Κύκλος Δημόσιων Συζητήσεων
Μετά τον δεύτερο κύκλο δημόσιων συζητήσεων με γενικό θέμα Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια – Eλλάς, σε συνεργασία με το Megaron Plus, ο τρίτος κύκλος, που θα έχει τον γενικό τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στο μέλλον», θα προχωρήσει στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων σε τέσσερα μεγάλα θέματα που αφορούν άμεσα το μέλλον της χώρας. Κάθε μια από τις προτάσεις αυτές θα αποτελεί προϊόν συλλογικής μελέτης και επεξεργασίας από τους συνδιοργανωτές και θα υποβληθεί σε δημόσιο διάλογο.
Στην πρώτη δημόσια συζήτηση του νέου κύκλου, θα κατατεθούν προτάσεις για τη Συνταγματική αναθεώρηση και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Στη δεύτερη, λίγο πριν την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα, θα επανεξετάσουμε τη θέση της χώρας μας σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη Ευρώπη και σε ένα παγκοσμιοποιημένο αλλά εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον. Στην τρίτη, θα συζητήσουμε τις προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα της ενέργειας, εξετάζοντας τόσο την αναπτυξιακή όσο και τη γεωπολιτική διάσταση. Στην τελευταία δημόσια συζήτηση του νέου κύκλου, θα κατατεθούν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο μέσα από συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Η Ελλάδα αλλάζει, αλλά καλό είναι να ξέρει πού θέλει να πάει και πώς.
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, ώρα 19.00
Πολιτικό Σύστημα και Συνταγματική Αναθεώρηση
Θα μιλήσουν:

  • Γεώργιος Δελλής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Τα Κόμματα στο Πολιτικό Σύστημα»
  • Ανδρέας Δρυμιώτης, Πολιτικός Μηχανικός– Σύμβουλος Επιχειρήσεων, «Πολιτικό Σύστημα και Πελατειακό Κράτος»
  • Ηλίας Νικολακόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Το Εκλογικό Σύστημα – Βουλευτές και Υπουργοί » και
  • Φίλιππος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Τα Όργανα της Πολιτείας και ο Έλεγχος Λειτουργίας του Πολιτεύματος»

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., πρ. Πρωθυπουργός, Αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (διατίθενται από τη γραμματεία των οργανώσεων 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης).

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο