ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

The Ride of Transparency Ποδηλατική δράση κατά της διαφθοράς!

Η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς σε συνεργασία με τον Γιώργο Αμυρά διοργανώνουμε μία διαφορετική Ποδηλατοπορεία υπέρ της διαφάνειας στη δημόσια ζωή με τίτλο: «The Ride of Transparency».
Το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, κατεβαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας με το ποδήλατό μας και δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Κοραή, Μετρό Πανεπιστήμιο, στις 17.00μ.μ.
Λίγο πριν ξεκινήσουμε, οι εθελοντές της Διεθνούς Διαφάνειας μάς μοιράζουν σφυρίχτρες για να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα πως είναι «Ώρα να Ξυπνήσουμε!». Γιατί η διαφθορά πρέπει να μας κρατά όλους ξύπνιους.
Ακολουθούμε μία μεγάλη διαδρομή στους δρόμους της Αθήνας: από την πλατεία Κοραή κατευθυνόμαστε στον Κεραμεικό και στις παλιές γειτονιές του Μεταξουργείου. Εκεί κάνουμε στάση στην οδό Ιάσονος 18, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη graffiti event από τον street artist b. Μία συμβολική τοιχογραφία αποκαλύπτεται σταδιακά στην πρόσοψη ενός παλιού κτιρίου. Εικόνες μιας ζωής απαλλαγμένης από τη διαφθορά αποτυπώνονται και γίνονται σύνθημα και αίτημα όλων μας για μία πιο δίκαιη και ακέραιη κοινωνία και καθημερινότητα.
Η ποδηλατοπορεία ολοκληρώνεται σε μια ιστορική περιοχή της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος.
 
*Το κτίριο στην Ιάσονος 18 βρίσκεται στην περιοχή Κεραμεικός-Μεταξουργείο, στην οποία πραγματοποιείται έως τις 30/9 η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης ReMap 4.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο