Σεμινάριο Έντιμης Συμπεριφοράς στον Παναθηναϊκό

Με την επίσκεψη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός την περασμένη Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για τους νεαρούς παίκτες των ομάδων υποδομής Κ17 & Κ20 που διενεργήθηκαν από τη Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάδος σε συνεργασία με τη Super League, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Έντιμη Συμπεριφορά στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου!».
Συνολικά πραγματοποιήσαμε επισκέψεις και στις 18 ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και εκπαιδεύσαμε 659 παίκτες Κ17 & Κ20. «Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση, ιδίως των νεαρότερων παικτών, αποτελούν βασική πτυχή της πρόληψης. Το πρόγραμμα αυτό προσπάθησε να κάνει κατανοητό στους νεαρούς παίκτες τους κινδύνους και τις συνέπειες των προσυνεννοημένων αγώνων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία τους έναντι του φαινομένου και στη θωράκιση της ακεραιότητας του αθλήματος», τονίζει ο Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος.
Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και εκπαίδευσης κυρίως της νέας ποδοσφαιρικής γενιάς απέναντι στους κινδύνους του παράνομου στοιχήματος και του εθισμού στον τζόγο, μέσα από την αξιοποίηση ειδικά διαμορφωμένου εκπαιδευτικού υλικού και τη συζήτηση γύρω από πραγματικά γεγονότα με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρθηκε πληροφοριακό υλικό στους παίκτες και ένας εκπαιδευτικός οδηγός στους προπονητές, ενώ παρουσιάστηκε και η νέα διαδικτυακή εκπαιδευτική εφαρμογή www.football-integrity.gr, που αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά έναντι του φαινομένου με ψυχαγωγικό τρόπο.
Μπες στο www.football-integrity.gr και παίξε μπάλα έντιμα, αποφεύγοντας παγίδες και κερδίζοντας βαθμούς.
Σημείωση για τα ΜΜΕ: Το Πρόγραμμα «Εντιμότητα στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου!», υλοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Staying on Side», στο οποίο συμμετέχουν έξι παραρτήματα της Διεθνούς Διαφάνειας σε Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό της Γραμματείας της Διεθνούς Διαφάνειας σε συνεργασία με την European Professional Football Leagues (EPFL) και την German Football League (DFL). Στοιχεία Επικοινωνίας: Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς Νάγια Μέντζη, Συντονίστρια Προγράμματος Τηλ: 210 7224940, nmentzi@transparency.gr EU-flag_small Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο